inkontinencia műtét nőknél: a következő lépés

Ha súlyos tünetei stressz inkontinencia vagy hiperaktív hólyag, a műtét állandó megoldást a problémákra. De a műtét nem mindenki számára. Tudja meg, milyen módon segíthet a vizelet inkontinencia kezelésére.

Egyes nők, a stressz inkontinencia tünetei vagy hiperaktív hólyag nem reagál a konzervatív kezelésre. Ha a vizelet-inkontinencia jelentősen megzavarja az életét, műtét lehet egy lehetőség.

A vizelet inkontinencia műtét több invazív és nagyobb a szövődmények kialakulásának kockázata, mint a nem sok más kezelések, de ez is olyan hosszú távú megoldást súlyos esetekben.

A műtéti rendelkezésre álló lehetőségek attól függnek, hogy milyen típusú inkontinencia van. A legtöbb lehetőség inkontinencia műtét kezelésére stressz inkontinenciát. Ugyanakkor az alacsony kockázatú sebészi alternatívák állnak rendelkezésre más hólyag problémák, beleértve a hiperaktív hólyag – más néven késztetéses inkontinencia vagy sürgősségi frekvenciájú szindróma.

Mielőtt úgy dönt, inkontinencia műtét

Mint minden sebészeti beavatkozás, inkontinencia műtét jön kockázatokat. Bár nem gyakori, lehetséges szövődmények lehetnek

Beszéljen orvosával, hogy megértsük a lehetséges kockázatok és előnyök a műtét.

Feszültségektől mentes hevedert

hagyományos parittya

A legtöbb sebészeti eljárások kezelésére stressz inkontinencia esik két fő csoportba oszthatók: parittya eljárások és hólyagnyakcsík felfüggesztési eljárások.

Alatt felkötve eljárás, a sebész használja szintetikus csíkok háló, a saját szövetet, vagy néha az állatok vagy a donor szövetet létrehozni hevedert vagy “függőágy” alatt a húgycső vagy a húgyhólyag nyaka. A hólyag nyakát az a terület a megvastagodott izom, ahol a hólyag csatlakozik a húgycső – a cső, hogy hordozza a vizelet a húgyhólyagból. A hevedert támogatja a húgycsövet, és segít megőrizni zárva – különösen, ha köhög vagy tüsszent – úgy, hogy nem szivárog a vizelet.

Szakrális stimuláció

A hevedert eljárás, ami a legjobb az Ön számára, attól függ, hogy az adott helyzetnek megfelelően. Beszélgetés a kockázatok és előnyök a különböző típusú heveder eljárás orvosával segíthet a helyes választás.

Tibialis ideg stimuláció

Nem varratokat használnak, hogy rögzítse a feszültségektől mentes hevedert, ami készült egy csík szintetikus hálós szalag. Ehelyett testszövetek tartja a hevedert a helyén. Végül hegszövet formák és környékén a háló, hogy tartsa a mozgásban.

Egy feszültségektől mentes parittya eljárás, a sebész használja három megközelítés

Helyreállításhoz szükséges időt a feszültségektől mentes hevedert műtét változik. Orvosa javasolhatja 2-4 hetes gyógyulási, mielőtt visszatért a tevékenységek, amelyek közé tartozik a nehéz emelés vagy megerőltető testmozgás. Lehet akár hat héttel te képes folytatni a szexuális aktivitást.

Használata sebészeti háló egy biztonságos és hatékony kezelésére stressz inkontinencia. Azonban komplikációk fordulhatnak elő a nők egy része, beleértve az erózió az anyag, a fertőzés és a fájdalom.

A hagyományos megközelítés, a sebész a metszést a hüvely és elhelyez egy hevedert szintetikus hálós szalag – vagy esetleg saját szövet vagy szövet egy állati vagy elhunyt donor – a nyak alatt a húgyhólyag. Egy másik metszést a has, a sebész meghúzza a hevedert, hogy elérjék a megfelelő mennyiségű feszültséget és csatolja mindkét végén a hevedert, kismedencei szövetek (fascia), vagy a hasfal segítségével öltés.

A hagyományos hevedert néha igényel egy nagyobb metszést, mint csinál egy feszültségmentes hevedert. Szükség lehet egy éjszakát a kórházban, és általában hosszabb gyógyulási időszak. Akkor is kell egy ideiglenes katétert a műtét után, amíg gyógyul.

A húgyhólyag nyaka felfüggesztés erősíti az húgycső és a húgyhólyag nyaka, hogy ily módon nem hajlik, és biztosítja valamit a húgycső tömöríteni ellen segít a szivárgás megakadályozása érdekében.

Elvégezni az eljárást, akkor a sebész a metszést a has alsó részén. Ezzel metszés, a sebész helyez öltés (varratok) a szövetekben, közel a húgyhólyag nyaka, és biztosítja a varratokat, hogy egy vagy két helyen

A sebész ajánlja ezt a műtéti eljárás, ha te is, hogy egy másik hasi műtét ugyanabban az időben, például a javítási prolapsus más kismedencei szerveket.

A hátránya hólyagnyakból felfüggesztés az eljárás megköveteli a hasi műtét, és meg kell, általános vagy gerincvelői érzéstelenítésben végzik. Recovery hetekig tart, és lehet, hogy egy húgyúti katétert, amíg lehet vizelni rendesen.

Bizonyos eljárások kezelésére hiperaktív hólyag bevonni stimuláció – kisméretű, elektromos impulzusokat – az idegek, melyek jelzik a vizelési inger. Ideg stimuláció segíthet késztetéses inkontinencia, de ezek az eljárások nem hatékonyak kezelésére stressz vizelet-inkontinencia.

Ebben az eljárásban, a sebész implantátumok egy kicsi, pacemaker-szerű eszköz a bőr alá, általában a fenék. Csatlakozik a készülékhez – úgynevezett stimulátor – egy vékony, elektróda végű vezetéket, hogy hordozza az elektromos impulzusok a keresztcsonti ideg. Ezek az elektromos impulzusok blokk által küldött üzeneteket a hiperaktív hólyag az agyba, és azt mondta, hogy amit meg kell vizelni.

Keresztcsonti ideg stimuláció nem működik mindenkinek. Meg lehet próbálni, hogy ki először visel a stimulátor külsőleg, miután a mellékelt vezeték kerül a bőr alá egy kisebb sebészeti beavatkozás. Ha a stimulátor jelentősen javítja a tünetek, akkor lehet, hogy beültetett.

Műtét beültetni a stimulátor egy ambuláns eljárás tenni egy műtőben helyi érzéstelenítésben és enyhe nyugtatás. Kezelőorvosa módosíthatja a szintet a stimuláció a kézi programozó, és még van egy ellenőrző használni módosításokat. A stimuláció nem okoz fájdalmat, és javíthatja vagy sikeresen kezeljük késztetéses inkontinencia és sürgető jelentése szindróma az emberek, akik nem értek el sikereket a gyógyszerek vagy az életmódbeli változások.

Egy alternatíva a keresztcsonti ideg stimuláció, a nervus tibialis stimuláció olyan eljárás, hogy ösztönözze egy ideg a lábában (nervus tibialis). Az elektromos ingerlés halad a nervus tibialis a gerinc, ahol csatlakozik az idegeket, hogy ellenőrizzék a hólyag.

Úgynevezett perkután tibialis ideg stimuláció, az eljárás magában foglalja a forgalomba egy tűt a bőrön keresztül, közel a boka, hogy elérjük a nervus tibialis. Egy elektromos impulzus átfolyik a tűt. Az eljárás körülbelül 30 perc alatt, és úgy kezdődik, hogy miután ez történik hetente 12 héten át. Az Ön hogyan reagál a kezelésre, orvosa javasolhatja nyomon követési ülések rendszeres időközönként, hogy fenntartsák az eredményeket.

Tibialis ideg stimuláció lehet egy lehetőség, ha már próbált más kezelésekkel sikertelenül, és nem szeretné, hogy a műtét.

Amennyiben sikerül hatékony orvosság inkontinencia időt vehet igénybe, és több lépést az út mentén. Ha egy adott kezelési megközelítés nem működik az Ön számára, kérdezze meg orvosát, ha van egy másik megoldást a problémára.

keresse fel orvosát