ostorszíj

Whiplash egy nyaksérülésének miatt erélyes, gyors vissza, jobbra-balra mozgás, a nyak, mint a repedés egy ostor. Whiplash leggyakrabban fordul elő a hátsó auto baleset, de a sérülés is származhat sport baleset, fizikai visszaélés vagy más trauma.

Közös jelei és tünetei közé ostorcsapás nyaki fájdalom, merevség és a fejfájást. A legtöbb ember a ostorcsapás belül meggyógyul után néhány hónappal a tanfolyam fájdalomcsillapítót, a testmozgás és egyéb kezelések. Néhány ember krónikus nyaki fájdalom és egyéb folyamatban lévő komplikációk.

Whiplash nevezhetjük nyak rándulás vagy húzódás, de ezek a kifejezések is más típusú nyaki sérülések.

Jelek és tünetek ostorcsapás általában 24 órán belül a sérülés, és tartalmazhatnak

Egyesek azt is tapasztalni

Keresse fel orvosát, ha bármilyen nyaki fájdalom vagy egyéb tünetek ostorcsapás követően egy autóbalesetben, sportsérülés vagy más traumás sérülés. Fontos, hogy egy gyors és pontos diagnózis, és kizárható törések vagy más szöveti károsodás, amely lehet hozzájárulnak a tünetek.

Whiplash általában akkor fordul elő, amikor egy személy feje erőteljesen és gyorsan dobott hátra, majd előre. Ez a mozgás megsértheti a csontokat a gerinc, lemezek között a csontok, szalagok, izmok, idegek és egyéb szövetek és a nyakon.

Mikor kell orvoshoz

Vizsgálat

Ez a fajta sérülés eredhet

A legtöbb ember, akiknél a nyakcsigolyák talpra néhány hónapon belül. Azonban néhány ember továbbra is fájdalom több hónap vagy év után a sérülés.

képalkotó vizsgálatok

Nehéz megjósolni a kimenetelét, de általában, a krónikus fájdalom lehet nagyobb a valószínűsége, ha a kezdeti tünetek közé tartozik a gyors kezdeti fájdalom, súlyos nyaki fájdalom, fejfájás és a fájdalom sugárzik a karját.

Fájdalom kezelése

Abban az esetben, egy autóbalesetben, kaphat helyszíni mentős vagy mentők ellátás. De egy ostorcsapás sérülés nem okozhat tüneteket azonnal. Ha azt tapasztalja, nyaki fájdalom és más tünetek a sérülés után, keresse fel orvosát, vagy sürgős ellátást központ a lehető leghamarabb.

Gyakorlat

Légy kész arra, részletesen írja le az eseményt, hogy okozhatta a tünetek megjelenésekor, és válaszoljon az alábbi kérdésekre.

Fizikoterápia

Kérdések az esemény, és a tünetek az orvos első lépés a diagnózis felállításában. Azt is lehet kérni, hogy töltsön ki egy rövid űrlapot, amely segíthet az orvos megérteni a gyakoriságát és súlyosságát a tünetek, valamint a képesség, hogy nem normális napi feladatokat.

hab nyakörvek

A vizsgálat során az orvos meg kell fogni, és mozgatni a fej, a nyak és a fegyverek. Ő is kérdezni, hogy mozogni és elvégezni az egyszerű feladatokat. Ez a vizsgálat segít az orvos határozza meg

Orvosa valószínűleg rendelni egy vagy több képalkotó vizsgálatokat zárja ki más feltételeket, ami okozza, vagy hozzájárul a nyaki fájdalom. Ezek közé tartoznak a következő vizsgálatokat

A kezelés célja a fájdalom csillapítására, normalizálja a mozgástartomány a nyakon és visszatér a normális tevékenységet. A kúra változik súlyosságától függően a ostorcsapás sérülés. Egyes emberek, over-the-counter gyógyszereket és otthoni gondozás is elegendő lehet. Más embernek szüksége lehet vényköteles gyógyszerek, speciális fájdalom kezelésére vagy fizikai kezelést.

Orvosa javasolhatja egy vagy több az alábbi kezelések fájdalom csökkentésére

Orvosa valószínűleg elő egy sor stretching és mozgás gyakorlatok, hogy segítsen helyreállítani a mozgástartomány a nyakon, és lehetővé teszi, hogy folytassa szokásos tevékenységét. Lehet tanácsos alkalmazni nedves hő, vagy hogy egy meleg zuhany edzés előtt. Gyakorlatok lehetnek

Orvosa utalja be a gyógytornász, ha segítségre van szüksége a tanulás körű mozgás-gyakorlatok vagy ha a krónikus fájdalom ostorcsapás. A terapeuta bevezetni további gyakorlatok erősítése az izmok, javítja a testtartást és helyreállítani a normális mozgást. A cél az, hogy hozzon létre egy személyre szabott rutin, hogy végül meg tudod csinálni otthon is önállóan.

Puha hab nyaki gallér egykor általánosan használt ostorcsapás sérülések, hogy tartsa a nyak és a fej is. A vizsgálatok azonban kimutatták, hogy immobilizálását a nyak hosszú ideig csökkenti izomerő és rontja helyreállítást.

Ajánlások az említett nyakörv változhat, de használata általában korlátozni legfeljebb három óráig az első héten sérülés után, amikor azt tapasztalja, több-súlyos fájdalom. Az orvos is ajánlja használatát gallér, ha ez segít aludni éjszaka.

Hagyományos terápiák már kezelésére alkalmazott ostorcsapás fájdalom, de a kutatás a hatékonyságát ezek a kezelések korlátozott. E lehetőségek között a következők

keresse fel orvosát