vizelet-visszatartás

Vizelet-visszatartás

Mi vizeletretenció?

Mi vizeletretenció ?; Mi a húgyúti és hogyan működik ?; Mi okozza vizeletretenció ?; Milyen gyakori a vizelet-visszatartás ?; Milyen tünetei vannak a vizelet-visszatartás ?; Mikor kell orvoshoz kell; Hogyan vizeletretenció diagnosztizáltak ?; Hogyan vizeletretenció kezeljük ?; Mik a szövődmények vizeletretenció és a kezelések ?; Hogyan lehet vizeletretenció megelőzhető ?; Evés, Diéta és Táplálkozás; Rámutat arra, Emlékezz;

Vizelet-visszatartás az nem tudja kiüríteni a hólyagot teljesen. Vizeletretenció lehet akut vagy krónikus. Heveny vizelet-visszatartás történik hirtelen, és tart csak rövid ideig. Az akut vizelet-visszatartás nem lehet vizelni egyáltalán, annak ellenére, hogy a teljes húgyhólyag. Heveny vizelet-visszatartás, potenciálisan életveszélyes állapot, azonnali sürgősségi ellátást igényelnek. Akut vizeletretenció okozhat nagy kényelmetlenséget vagy fájdalmat.

Krónikus vizelet-visszatartás lehet egy tartós betegségben. A krónikus húgyúti retenció vizel. Ezek azonban nem teljesen üres a vizeletet a saját hólyag. Gyakran az emberek nem is ismeri őket ebben a betegségben szenved, amíg azok fejlesztése egy másik probléma, például inkontinencia-húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, ami a véletlen elvesztése vizelet-vagy húgyúti fertőzés (UTI), egy betegség által okozott káros baktériumok növekvő a húgyúti.

A húgyúti a szervezet vízelvezető rendszer eltávolítására vizelet, amelynek tagjai a hulladékok és a felesleges folyadékot. Annak érdekében, hogy normális vizelés fordul elő, a test minden részét a húgyutak együtt kell működniük a megfelelő sorrendben.

Mi a húgyúti és hogyan működik?

Vese. A vesék két bab alakú szervek, egyenként körülbelül akkora, mint egy ököl. Ezek alatt található bordák, egy mindkét oldalán a gerinc. Minden nap, a vesék szűrő kb 120-150 liter vért termelni 1-2 liter vizeletet. A vesék éjjel-nappal dolgoznak; Egy személy nem ellenőrzi, hogy mit csinálnak.

elzáródás a húgycső; idegi problémák; gyógyszerek; gyengült hólyag izmai

Húgyvezetékekben. Ureter a vékony csövek izom-egy-egy oldalán a húgyhólyag-vizeletet szállító mind a vese a húgyhólyag.

hüvelyi szülés; agy vagy a gerincvelő fertőzések vagy sérülések; cukorbetegség; sztrók; sclerosis multiplex; kismedencei sérülés vagy trauma; nehézfém mérgezés

Hólyag. A húgyhólyag, található a medence közötti kismedencei csontok, egy üreges, izmos, léggömb alakú szerv, amely kitágul; ez megtelik vizelettel. Bár egy személy nem ellenőrzi veseműködést, egy személy nem ellenőrzik, ha a hólyag kiürül. Hólyagürülés ismert vizelés. A hólyag tárolja vizeletben, míg a személy talál megfelelő időben és helyen vizelni. A normál húgyhólyag viselkedik, mint egy tartályt és tartsa 1,5-2 csésze vizelet. Milyen gyakran egy személy kell vizelni attól függ, milyen gyorsan a vesék által termelt vizelet, amely kitölti a hólyag. Az izmok a húgyhólyag falán marad nyugodt, amíg a hólyag megtelik vizelettel. Mivel a hólyag megtelik a kapacitás, jeleket küldenek az agyba elmondani egy ember, hogy megtalálja a WC hamarosan. Vizelés közben, a hólyag kiüríti a húgycsövön keresztül, alján található a húgyhólyag.

Három izmok dolgoznak együtt, mint egy gát, miközben a vizelet a hólyagban.

Az első az izmok a húgycső is. A terület, ahol a húgycső csatlakozik a húgyhólyag a hólyag nyakát. A húgyhólyag nyaka, tagjai a második sor izmok néven a belső záróizom, segíti a vizelet marad a hólyagban. A harmadik izmok a medencefenék izmait, más néven a külső záróizom, ami körülveszi, és támogatja a húgycsövet.

cetirizin (Zyrtec); klórfeniramin (Klór-Trimeton); difenhidramin (Benadryl); fexofenadin (Allegra)

Inger, az agyi jeleket az izmos húgyhólyag falán szigorítására, szorította a vizelet a hólyagból. Ugyanakkor, az agyi jeleket a sphincters pihenni. Mivel a záróizom relax, vizelet távozik a hólyag a húgycsövön keresztül.

hioszciamin (Levbid); oxibutinin (Ditropan); a propantelin (Pro-Banthine); tolterodin (Detrol)

Férfi és női húgyutak

Vizelet-visszatartás származhat

Akadály a húgycső okoz vizeletretenció blokkolja a szokásos vizelet áramlását ki a szervezetből. Körülmények között, például a jóindulatú prosztata hiperplázia-is nevezik BPH-húgycső szűkület, húgyúti kövek, hólyagsérv, rectocele, székrekedés, és egyes daganatok és rákok okozhat akadályt.

Mi okozza vizeletretenció?

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás. A férfiak esetében a saját 50-es és 60-as, vizelet-visszatartás gyakran okozza a prosztata-megnagyobbodás miatt jóindulatú prosztata megnagyobbodás. Jóindulatú prosztata megnagyobbodás olyan kóros állapot, amelyben a prosztata megnagyobbodott, és nem rákos. A prosztata egy dió alakú mirigy, amely része a férfi reproduktív rendszer. A mirigy körülveszi a húgycsövet a nyak, a hólyag. A hólyag nyakát az a terület, ahol a húgycső csatlakozik a húgyhólyag. A prosztata megy keresztül két fő növekedési időszakok. Az első akkor korai pubertás, amikor a prosztata megduplázódik méretű. A második szakasz a növekedés körül kezdődik a 25 éves kort, és tovább folytatódik a legtöbb ember életében. Jóindulatú prosztata megnagyobbodás gyakran fordul elő a második szakasz a növekedés.

Mivel a prosztata megnagyobbodik, a mirigy nyomódik és csipetnyi a húgycsövet. A húgyhólyag fala megvastagodik. Végül, a húgyhólyag gyengítheti, és elveszti a képességét, hogy ürül ki teljesen, így egyes vizelet a hólyagban.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, prosztata megnagyobbodás: jóindulatú prosztata megnagyobbodás.

Húgycső szűkület. A húgycső szűkület egy szűkület vagy lezárásáról a húgycsövet. Okai húgycső szűkület gyulladása és hegszövet műtét, betegség, visszatérő húgyúti fertőzések, vagy sérülés. Férfiakban a húgycső szűkület eredhet prosztatagyulladás, veszélyeztetve a sérülés után a pénisz, vagy gát, vagy műtét jóindulatú prosztata-megnagyobbodás és a prosztatarák. Prosztatagyulladás egyik gyakran fájdalmas állapot, amely magában foglalja a prosztata gyulladása és néha a területek körül a prosztata. A gát közötti területen a végbélnyílás és a nemi szervek. Mivel a férfiak hosszabb húgycső, mint a nők, húgycső szűkület gyakoribb a férfiak, mint a nők. 1

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, prosztatagyulladás: a prosztata gyulladása.

Műtét a kismedencei szervi prolapsus, például hólyagsérv és rectocele, és a vizelet-inkontinencia is okozhat húgycső szűkület. A húgycső szűkület gyakran jobb lesz néhány héttel a műtét után.

Húgycső szűkület és akut vagy krónikus vizelet-visszatartás léphet fel, ha a környező izmok a húgycső nem pihenni. Ez az állapot történik többnyire nők.

Húgyúti kövek. Húgyúti kövek alakulnak ki kristályok alkotják a vizeletben, és felépíteni a belső felületén a vese, ureter, húgyhólyag vagy. A kövek is képződhetnek vagy benyújtott húgyhólyag elzárhatja a nyílást a húgycsövet.

Hólyagsérv. Egy hólyagsérv egy domború a húgyhólyag a hüvelybe. A hólyagsérv akkor történik, amikor az izmok és a támogató szövetek között egy nő a húgyhólyag és a vagina gyengül, és a szakaszon, hagyta, hogy a hólyag megereszkedik normál állásából és dudor a hüvelybe. A rendellenes helyzete a húgyhólyag okozhatja nyomódjon és csipetnyi a húgycsövet.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, hólyagsérv.

Rectocele. Egy rectocele egy domború a végbél a hüvelybe. A rectocele akkor történik, amikor az izmok és a támogató szövetek között egy nő végbél és a hüvely gyengül, és a szakaszon, hagyta, hogy a végbél megereszkedik normál állásából és dudor a hüvelybe. A rendellenes helyzete a végbél okozhatja nyomódjon és csipetnyi a húgycsövet.

Székrekedés. Székrekedés olyan állapot, amelyben a személy kevesebb mint három székletürítés egy hét, vagy székletürítés, széklet, amelyek kemény, száraz, és a kicsi, így a fájdalmas vagy nehéz haladni. Egy személy székrekedés fúvódva vagy fájdalmat érez a abdomen- közötti terület a mellkas és a csípő. Vannak, akik a székrekedés gyakran a törzs, hogy a székletürítés. Kemény széklet a végbélben is nyomja ellen, a húgyhólyag és a húgycső, ami a húgycső becsíphetik, különösen, ha egy rectocele van jelen.

Milyen gyakori a vizelet-visszatartás?

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, székrekedés.

amitriptilin (Elavil); doxepinhez (Adapin); imipramin (Tofranil); nortriptilin (Pamelor)

efedrin; fenilefrin; pszeudoefedrin

A férfiak 40-83 éves, az általános előfordulása vizelet visszatartás 4,5-6,8 1000 ember. 2; A férfiak esetében a 70-es, a teljes előfordulási növeli 100 1000 embert. 2; A férfiak esetében a 80-as években, az akut vizeletretenció 300 1000 embert. 2

vizelési képtelenség; fájdalmas, sürgető vizelési inger; fájdalom vagy kellemetlen érzés a has alsó részén; puffadás, a has alsó részén

gyakori vizelés-vizelés nyolc vagy több alkalommal egy nap; baj kezdve a vizeletsugár; gyenge vagy megszakadt a vizelet-patak; Egy sürgető vizelési inger kevés sikerrel, amikor megpróbálja vizelni; érzi a vizelési inger befejezése után vizelés; enyhe és állandó kellemetlen érzés a has alsó részén és a húgyutak

Daganatok és rák. Tumorok és rákos szövetekben a húgyhólyag vagy a húgycső fokozatosan bővíteni, és akadályozhatja a vizelet áramlását összenyomásával és csipkedte a húgycső vagy blokkolja a húgycsőszűkület. Daganatok lehetnek jó- vagy rosszindulatúak.

Milyen tünetei vannak a vizelet-visszatartás?

Vizelet-visszatartás okozhat problémákat a szabályozó idegek a húgyhólyag és sphincters. Sok események vagy körülmények zavarhatják az idegi jeleket az agy és a húgyhólyag és sphincters. Ha az idegek sérültek, az agy nem kap jelet, hogy a hólyag megtelt. Még ha egy személy egy teljes húgyhólyag, a húgyhólyag izmainak, hogy nyomja a vizelet ki nem kap jelet, hogy álljon, vagy a záróizom nem kap jelet a pihenésre. Minden korosztály lehet idegi problémák, amelyek zavarják a húgyhólyag működését. Néhány a leggyakoribb okai az idegi problémák közé

teljes vizelési képtelenség; nagy kellemetlenséget vagy fájdalmat az alhasi és húgyúti

a fizikális vizsgálat; postvoid maradék mérési

cystoscopia; komputertomográfiás (CT); urodinamikai vizsgálatok; electromyography

húgyúti kövek; UTI; tumorok; traumás sérülések; kóros, folyadéktartalmú zsákok úgynevezett ciszták

Ezen kívül néhány gyermek születik, akinek károsodott a koordináció az idegi impulzusok között a húgyhólyag, a gerincvelő és az agy. Spina bifida és egyéb születési rendellenességek, amelyek befolyásolják a gerincvelő vezethet vizelet-visszatartás az újszülött.

Uroflowmetry. Uroflowmetry méri a vizelet sebesség és a hangerő. Különleges berendezések automatikusan méri a vizelet mennyiségét és az áramlási sebesség, milyen gyors vizelet jön ki. Uroflowmetry berendezés tartalmaz egy eszközt fogására és mérésére vizelet és a számítógép rögzíti az adatokat. A berendezés létrehoz egy grafikon, amely megmutatja a térfogatáram másodpercről másodpercre, így az egészségügyi szolgáltató tudja látni a legnagyobb áramlási sebesség, és hány másodperc kell ahhoz, hogy odaér. Egy gyenge húgyhólyag izom vagy blokkolt vizelet fog járulni egy kóros vizsgálati eredmény .; Nyomás áramlás vizsgálat. Egy nyomás áramlási tanulmány méri a hólyag szükséges nyomás vizel, és az áramlási sebesség egy adott nyomáson generál. Egy egészségügyi szolgáltató elhelyez egy katétert manométerrel a hólyagba. A manométer intézkedések húgyhólyag nyomás és áramlási sebesség, mint a hólyag kiürül. A nyomás áramlás tanulmány segít diagnosztizálni húgycsőszűkület .; Videó urodynamics. Ennél a vizsgálatnál a röntgensugarak vagy ultrahang létre valós idejű képeket a húgyhólyag és a húgycső a töltés közben, vagy a húgyhólyag ürítését. X sugarak, egy egészségügyi szolgáltató halad egy katétert a húgycsövön keresztül a hólyagba. Ő tölti be a hólyag kontrasztanyag, amely látható a videó képeket. Videó urodinamikai képek mutatják a mérete és alakja, a húgyutak, a vizelet áramlását, és okait vizelet-visszatartás, mint például a hólyagnyak obstrukció.

További információkat talál az theernment egészségügyi témákról, idegbetegség és húgyhólyag szabályozás és vizelet elzáródása az újszülött.

Sok esetben előfordul vizeletretencióban jobb a műtét után. A műtét során, érzéstelenítés gyakran használják, hogy blokkolja a fájdalom jeleket az idegek, és a folyadék intravénásan, hogy kompenzálja az esetleges vérveszteség. A kombináció a érzéstelenítés és intravénás (IV) folyadék vezethet a teljes húgyhólyag károsodott idegműködés, ami vizelet-visszatartás. Normál hólyag idegműködés általában visszatér egyszer érzéstelenítés hatása elmúlik. A beteg ezután tudja kiüríteni a hólyagot teljesen.

Különböző osztályba tartozó gyógyszerek okozhatnak vizelet-visszatartás által zavarja idegi jeleket a húgyhólyag és a prosztata. Ezek a gyógyszerek közé

Más gyógyszerek kapcsolódó vizeletretencióban közé

Over-the-counter hideg és az allergia gyógyszerek, amelyek tartalmaznak dekongesztánsok, például pszeudoefedrin, és antihisztaminok, mint a difenhidramin, növelheti tünetei vizelet-visszatartás férfiaknál prosztata-megnagyobbodás.

Mikor kell orvoshoz kell

hólyag vízelvezető; húgycső tágítás; húgycső stentek; prosztata gyógyszerek; sebészet

Az öregedés egyik leggyakoribb oka a legyengült hólyag izmai. Legyengült hólyag izmai nem szerződést elég erősen vagy elég hosszú kiüríteni a hólyagot teljesen, ami a vizelet-visszatartás.

Hogyan vizeletretenció diagnosztizálni?

dutaszterid (Avodart); finasteride (Proscar)

Vizelet-visszatartás a férfiak egyre gyakoribbá válik az életkor.

Hogyan vizeletretenció kezelni?

Vizelet-visszatartás a nők kevésbé gyakori, de nem ritka. 3. Az előfordulási vizeletretenció a nők még nem tanulmányozták, mivel a kutatók elsősorban gondolt vizeletretenció, mint egy férfi kapcsolatos probléma a prosztata. 4

Mik a szövődmények vizeletretenció és a kezelések?

A tünetek az akut vizeletretenció lehetnek a következő, és azonnali orvosi beavatkozást igényel

A tünetek a krónikus vizelet-visszatartás tartalmazhat

Vannak, akik krónikus húgyúti hagyása nem, hogy a tünetek vezetni őket, hogy forduljanak orvoshoz. Az emberek, akik nincsenek tisztában vannak a krónikus vizeletretenció lehet nagyobb esélye van a szövődmények.

Az a személy, aki bármely az alábbi tünetek megjelenik egy egészségügyi szolgáltató azonnal

Hogyan lehet vizeletretenció megelőzhető?

Étkezés, Étrend, és Táplálkozás

Rámutat arra, Emlékezz

Egy egészségügyi szolgáltató diagnosztizálja akut vagy krónikus húgyúti retenció

Egy egészségügyi szolgáltató az alábbi orvosi vizsgálatokat, hogy segítsen meghatározni az oka a vizelet-visszatartás

Egy egészségügyi szolgáltató gyanakodni vizelet-visszatartás miatt a beteg tünetei, és ezért elvégzi a fizikális vizsgálat az alhas. Az egészségügyi szolgáltató képes lehet érezni a kitágult húgyhólyag finoman megérinti az alsó has.

Ez a vizsgálat méri a vizelet mennyiségét maradt a hólyag után vizelés. A maradék vizelet nevezzük postvoid maradék. A speciálisan képzett végrehajt egy ultrahang, amely felhasználja ártalmatlan hanghullámokat, hogy hozzon létre egy képet a húgyhólyag, mérésére postvoid maradék. A szakember végzi a hólyag ultrahang egy egészségügyi szolgáltató iroda, radiológiai központ, vagy egy kórház, és a radiológus-egy orvos, aki specializálódott orvosi képalkotó értelmezi a képeket. A betegnek nincs szüksége érzéstelenítés.

Egy egészségügyi szolgáltató használja katéter-egy vékony, hajlékony cső mérésére postvoid maradék. Az egészségügyi szolgáltató beszúrja a katétert a húgycsövön keresztül a hólyagba, az eljárás neve katéterezés a vizet és mérjük a maradék vizelet. A postvoid maradék 100 ml vagy ennél nagyobb jelzi a hólyag nem ürül ki teljesen. Egy egészségügyi szolgáltató elvégzi ezt a vizsgálatot során vizit. A beteg gyakran kap a helyi érzéstelenítés.

Cisztoszkópia. Cisztoszkópia olyan eljárás, amely megköveteli a csőszerű eszköz, az úgynevezett cisztoszkóppal, hogy belenézel a húgycső és hólyag. Egy egészségügyi szolgáltató végzi cisztoszkópia során vizit vagy egy ambuláns központ vagy a kórházban. A beteg megkapja a helyi érzéstelenítés. Azonban bizonyos esetekben, a beteg kaphat szedálás és regionális vagy általános érzéstelenítés. Egy egészségügyi szolgáltató használja cisztoszkópia diagnosztizálására húgycső szűkület vagy keresnek egy húgyhólyag kő blokkolja a nyitás a húgycsőbe.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, Cisztoszkópia és Ureteroscopy.

CT-vizsgálat. CT-vizsgálat kombinációját használják x sugarak és a számítástechnika képek létrehozása. Egy CT, egy egészségügyi szolgáltató adhat a betegnek megoldást inni és egy injekciót speciális festéket, az úgynevezett kontrasztanyag. CT-vizsgálattal igényel a beteg, hogy feküdjön az asztalon, hogy becsúszik egy alagút alakú eszköz, ahol a szakember veszi az x sugarak. A röntgen technikus végzi az eljárást egy ambuláns központ vagy a kórházban, és a radiológus értelmezi a képeket. A betegnek nincs szüksége érzéstelenítés. Egy egészségügyi szolgáltató adhat csecsemők és gyermekek egy nyugtatót, hogy segítsen nekik elaludni a vizsgálathoz. CT-vizsgálatok azt mutatják,

Urodinamikai vizsgálatok. Urodynamic tesztek közé tartoznak a különböző eljárások, amelyek úgy néznek, hogy milyen jól húgyhólyag és a húgycső tárolja és kiadja a vizeletben. Egy egészségügyi szolgáltató egy vagy több alkalmazását Urodynamic tesztek diagnosztizálni vizeletretenció. Az egészségügyi szolgáltató elvégzi ezeket a vizsgálatokat alatt vizit. Az olyan vizsgálatok, amelyek a katéter, a beteg gyakran kap a helyi érzéstelenítés.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, urodinamikai tesztelés.

Elektromiográfia. Elektromiográfia használ speciális érzékelők mérik az elektromos aktivitását az izmok és az idegek és a hólyag körüli és sphincters. A speciálisan képzett helyezi érzékelők a bőr közelében a húgycső és a végbél vagy a húgycső vagy rektális katéter. A szenzorok rekord, egy gépen, az izmok és az idegek aktivitását. A minták az idegi impulzusok mutatja, hogy a küldött üzenetek a húgyhólyag és sphincters koordináta helyesen. A technikus végzi electromyography egy egészségügyi szolgáltató iroda, ambuláns központ, vagy a kórházban. A betegnek nincs szüksége érzéstelenítés, ha a technikus érzékelőket helyeznek a bőrre. A beteg helyi érzéstelenítést kap, ha a technikus érzékelőket elhelyezni a húgycső vagy rektális katéter.

Egy egészségügyi szolgáltató kezeli a vizelet-visszatartás

A típus és a kezelés időtartamát típusától függ, és oka a vizelet-visszatartás.

Húgyhólyag vízelvezető magában katéterezés lefolyni vizeletben. A kezelés heveny vizelet-visszatartás kezdődik katéterezés, hogy enyhíti a közvetlen fájdalmának a teljes húgyhólyag és megakadályozzák húgyhólyag károkat. Egy egészségügyi szolgáltató végzi a katéterezés során vizit vagy egy ambuláns központ vagy a kórházban. A beteg gyakran kap a helyi érzéstelenítés. Az egészségügyi szolgáltató is át katétert a húgycsövön keresztül a hólyagba. Abban az esetben, blokkolt húgycső, ő tudja átadni a katéter közvetlenül az alhasi, éppen a szeméremcsont felett, közvetlenül a hólyag. Ezekben az esetekben az egészségügyi szolgáltató fogja használni érzéstelenítés.

Krónikus vizelet-visszatartás, a beteg szükség szakaszos alkalmi, vagy nem folyamatos és hosszú távú katéterezés, ha más kezelések nem működnek. A betegeket, akiknek szükségük van, hogy továbbra is időszakos katéterezés kap utasítást arra vonatkozóan, hogyan selfcatheterize lefolyni vizelet szükséges.

Húgycső tágítás kezeli húgycső szűkület beiktatásával egyre szélesebb csöveket a húgycsőbe szélesíteni a szűkület. Egy alternatív dilatáció módszer magában felfújásával egy kis ballont a végén egy katéter belsejében a húgycső. Egy egészségügyi szolgáltató végzi a húgycső tágítás során vizit vagy egy ambuláns központ vagy a kórházban. A beteg megkapja a helyi érzéstelenítés. Egyes esetekben, a beteg megkapja szedáció és regionális érzéstelenítés.

Egy másik kezelés húgycső szűkület magában behelyezése mesterséges csövet, stent, a húgycsőbe, hogy a terület a szűkület. Egyszer a helyén, a stent tágul, mint egy rugó, és kitolja a környező szövet, amely kiszélesíti a húgycső. A stentek lehet ideiglenes vagy végleges. Egy egészségügyi szolgáltató végzi a stent beültetése során vizit vagy egy ambuláns központ vagy a kórházban. A beteg megkapja a helyi érzéstelenítés. Egyes esetekben, a beteg megkapja szedáció és regionális érzéstelenítés.

Gyógyszerek, hogy megáll a növekedés, vagy csökken a prosztata vagy enyhíti a vizeletretenció járó tünetek jóindulatú prosztata megnagyobbodás közé

A következő gyógyszerek ellazulnak az izmok, a húgyhólyag és a prosztata kivezető hogy segítsen enyhíteni elzáródás

Prosztata műtét. Kezelésére vizelet-visszatartás által okozott jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, urológus-egy orvos, aki specializálódott a húgyutak-lehet sebészi úton elpusztítani vagy eltávolítani megnagyobbodott prosztata szöveteinek felhasználásával húgycsövön keresztül módszerrel. Mert a húgycsövön keresztül a műtét, az urológus iktat katéter vagy sebészeti műszerek a húgycsövön keresztül, hogy elérjük a prosztata. Eltávolítása a kibővített szövet általában enyhíti a dugulást és vizeletretenció okozta jóindulatú prosztata megnagyobbodás. Egy urológus végez egyes eljárások ambuláns. Néhány ember lehet szükség a kórházi tartózkodás. Egyes esetekben, a urológus eltávolítja a teljes prosztata nyílt műtét. Férfiak kap altatásban és hosszabb kórházi tartózkodás, mint a többi sebészeti eljárásokat. A férfiak is lesz egy hosszabb rehabilitációs időszak nyílt műtét.

További információkat talál az theernment egészségügyi témában, prosztata megnagyobbodás: jóindulatú prosztata megnagyobbodás.

Belső urethrotomy. Egy urológus tudja javítani a húgycső szűkület elvégzésével belső urethrotomy. Ebben az eljárásban, a urológus beilleszt egy speciális katétert a húgycsőbe, amíg el nem éri a szűkület. Az urológus azután egy késsel vagy lézerrel, hogy a metszést, amely megnyitja a szűkület. Az urológus végez egy belső urethrotomy egy ambuláns központ vagy a kórházban. A beteg kap altatásban.

Hólyagsérv vagy rectocele javítás. Nők lehet szükség a műtét, hogy szüntesse meg a bukott hólyag vagy végbél be normál helyzetébe. A leggyakoribb eljárás hólyagsérv és rectocele javítás magában urológus, aki specializálódott a női reproduktív rendszer, így a metszést a falon a hüvelyben. A seben keresztül, a urológus úgy néz ki, egy hiba vagy lyuk a szövet, amely rendszerint elválasztja a vagina a másik kismedencei szerveket. Az urológus helyezi varratokat a szövet közelről a hiba, majd lezárja a metszést a hüvely falán, több öltéssel, eltávolítja az extra szövet. Ezek öltés húzza meg a selyempapír rétegek, amelyek elválasztják a belső szerveket, így több támogatást a kismedencei szerveket. Egy urológus vagy nőgyógyász – egy orvos, aki specializálódott a női reproduktív rendszer – elvégzi a műtétet, hogy javítási egy hólyagsérv vagy rectocele kórházban. A nők kapnak érzéstelenítés.

Tumor és a rák műtét. Eltávolítása a tumorok és rákos szövetek a húgyhólyag vagy a húgycső csökkentheti húgycsőelzáródásnak és vizelet-visszatartás.

Szövődményei vizeletretenció és a kezelések lehetnek

UTI. A vizelet általában steril, és a normális vizelet általában megakadályozza a baktériumok okozta fertőzéssel a húgyutakban. Vizeletretencióban, a kóros vizelet áramlását biztosítja a baktériumok a megnyitón a húgycső egy esélyt, hogy megfertőzi a húgyutakban.

Húgyhólyag károkat. Ha a hólyag nyúlt túl messze vagy hosszú ideig, az izmok is lehet véglegesen károsodott, és elveszíti azt a képességét, hogy szerződést.

Vesekárosodás. Egyes emberek, vizelet-visszatartás okozza a vizelet áramlását hátra a vesét. Ez visszafelé áramlás, az úgynevezett reflux károsíthatja vagy heg a veséket.

A vizelet inkontinencia után a prosztata, a tumor vagy rák műtét. Húgycsövön keresztül a műtét a prosztata jóindulatú hiperplázia vezethet inkontinencia egyes férfiak. Ezt a problémát gyakran átmeneti. A legtöbb férfi visszaszerezze a húgyhólyag szabályozás néhány hét vagy hónap a műtét után. Sebészet eltávolítani tumorok vagy rákos szövet a húgyhólyag, a prosztata, vagy a húgycső is eredményezhet vizelet-inkontinencia.

Emberek megakadályozhatja vizelet-visszatartás, mielőtt bekövetkezik kezeljük néhány a lehetséges okokat. Például a férfiak jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kell venni prosztata gyógyszerek által előírt az egészségügyi szolgáltató. Férfiak jóindulatú prosztata megnagyobbodás esetén kerülni kell a gyógyszerek kapcsolódó vizeletretencióban, mint például over-the-counter hideg vagy allergia gyógyszerek, amelyek duzzanatát csökkentő. Női enyhe hólyagsérv vagy rectocele megakadályozhatja vizeletretenció csinál gyakorlatok erősítése a kismedencei izmokat. A legtöbb esetben, a táplálkozási és életmódbeli változások segít megelőzni a vizelet visszatartás által okozott székrekedést. Azok, akiknek a székrekedés tovább kell látni egy egészségügyi szolgáltató.

További információk a gyakorlatok erősítése a kismedencei izmok biztosított theernment egészségügyi témában, Kegel gyakorlat tippek.

A kutatók nem találták, hogy eszik, diéta, és a táplálkozás játszik szerepet okoz vagy megelőzésére vizelet-visszatartás.

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

alfuzozin (Uroxatral); doxazozinra (kardura); silodosint (Rapaflo); tadalafil (Cialis); tamszulozin (Flomax); terazosin (Hytrin)

UTI; hólyag károkat; vesekárosodás; vizeletinkontinencia után a prosztata, a tumor vagy rák műtét

elzáródás a húgycső; idegi problémák; gyógyszerek; gyengült hólyag izmai

vizelési képtelenség; fájdalmas, sürgető vizelési inger; fájdalom vagy kellemetlen érzés a has alsó részén; puffadás, a has alsó részén

A U.S.ernment nem támogatja vagy előnyben konkrét kereskedelmi termék vagy cég. Kereskedelmi, saját vagy cégnév, a jelen dokumentumban ismertetett csupán azért, mert szükségesnek tartják az összefüggésben nyújtott tájékoztatás. Ha egy termék nem szerepel, a hiányt nem jelenti azt, vagy azt jelenti, hogy a termék nem kielégítő.

gyakori vizelés-vizelés nyolc vagy több alkalommal egy nap; baj kezdve a vizeletsugár; gyenge vagy megszakadt a vizelet-patak; Egy sürgető vizelési inger kevés sikerrel, amikor megpróbálja vizelni; érzi a vizelési inger befejezése után vizelés; enyhe és állandó kellemetlen érzés a has alsó részén és a húgyutak

Theernment szeretnék köszönetet mondani; J. Curtis Nickel, M. D., Queen Egyetem Kingston, Anthony J. Schaeffer, M. D., Northwestern University

augusztus 2014

a fizikális vizsgálat; postvoid maradék mérési

cystoscopia; komputertomográfiás (CT); urodinamikai vizsgálatok; electromyography

hólyag vízelvezető; húgycső tágítás; húgycső stentek; prosztata gyógyszerek; sebészet

húgyúti fertőzések (UTI); hólyag károkat; vesekárosodás; vizeletinkontinencia után a prosztata, a tumor vagy rák műtét